SOLO Langdistanse unicycle club

 

 

 

  Hovedsiden:  

Første Langtur 2012.

 

 

Fredag 23/3 tikket det inn en melding fra uni-buddy Kjetil Unijuul ,Kjetil er sannsynligvis den mest meritterte enhjulsykkelisten i norge med deltagelse i styrkeprøven (Lillehammer –Oslo,Eidsvoll-Oslo), Birken og Unicon . Det var meldt knallvær på søndag og hans tradisjonelle Grorud tur var planlagt.

Det ble valgt å bruke Guni med 150 krank på turen, fordi Kjetil skulle bruke fast nav med 125 krank ville det være interessent å sammenligne hastighetene etterpå.

Turen startet fra Grua stasjon kl 11 og gikk i jevnt tempo forbi harestua ned til Hakadal Nittedal , Gjelleråsen og endte på Grorud torg.

 

Første erfaring på turen var at Guni har et enormt fartspotensiale , kicket som kommer når en ligger i 25 km/t på et hjul som ikke slenger og bare kjenne at farten øker når en tråkker rolig på er helt enormt. Neste erfaring var at 150 krank kanskje ikke er helt ideelt for sykling på veien da farten må reduseres mye før giring.  Dette gjør at overgangen mellom høy og lav blir for stor og snittfarten reduseres.

Noe som i vertfall er hevet over enhver tvil er at Guni i høygir krever leggmuskler.

 

  Guni  muskel  -Rockn roll

 

 

På Grorud ble matpakker, redbull ,bananer ,kaffe og boller satt til livs og beina fikk ny energi.

I bakken ned fra Gjelleråsen ble det gitt bånn gass og hastigheten nærmet seg faretruende 40 km/t.Dette er nok i nærheten av hva som er toppfart på 150 krank da hjulet begynte å slenge merkbart.

Etter retur gjennom Nittedal og Hakadal kom straffen for frisk kjøring i høygir, nå begynte bakkene mot Grua og jeg var dønn kjørt i lårene.

Derfor ble det ikke mer kjøring i høygir men rolig tempo hele veien til Grua.

 

 - Unijuul ved Nitelva

 

 

 

 

 

 

Misunte Kjetil litt hans lette hjul med 125 krank idet jeg så ryggen hans i retning Harestua men jaggu hadde jeg hatt en fin tur med mye frisk kjøring.

Neste asfalt tur på Guni vil bli med 137 krank og det blir spennende å se hvilken fart det er mulig å oppnå da.

 

 

Glade gutter på landslaget.

 

 

 

-Våre Unicycler

 

 

 

 

Linker til sider:

 

Styrkeprøven

 

Geilo24

 

Unicon 16

 

Leverandører

solocyclist.net © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use