SOLO Langdistanse unicycle club

 

 

 

  Hovedsiden:  

Da har endelig enhjulingen med gear-(Guni) blitt klar til bruk og utfordringene står i kø det er faktisk som å lære sykling på nytt.

De første forsøken på å mount sykkelen endte med noen saftige Upd,er og det ble fort klart at dette er helt anderledes en vanlig 36".

Det er montert på 165 mm pedalarmer fordi hjulet går som et 52" i høygir men selv med så lange krankarmer så er det utrolig hardt å trå igang i høygear, løsningen ble derfor å alltid mounte i lav gear for så å gå over til høygear etterhvert.

Første utfordring var å treffe gear knappen i navet på sykkelen, etter flere forsøk økte treffprosenten og gearingen var et faktum.

Uninav med Gear- "Gullknappen trykkes inn for gearing til høy og den blanke på motastt side for gearing til lav."

Etterhvert så fungerte gearing fra lav til høy relativt bra men det var uvant med 1/4 omdreining dødgang i tråkket før gearet skiftet, gearing fra høy til lav var enda mere uvant fordi tråkkfrekvensen øker enormt i lav gear .

Trikset med gearing er å følge med på computeren og skifte gear akkurat i rett hastighet ,gearing fra høy til lav fungerer best i ca 14-16 km/t og fra lav til høy fungerer best i 19- 20 km/t. 

Opplevelsen når gearskiftene sitter er helt enorm ,det å gå fra rask tråkkfrekvens for så å legge inn lange seige tråkk og akselere mot  30 km/t er ubeskrivelig.Det er ihvertfall ikke utstyret som begrenser hastigheten på en gearet 36" den kan gå nesten så fort man ønsker eller har mot til.

Det som er verdt å merke seg er at på en vanlig 36" kan en vanligvis klare å løpe ut et fall eller ubalanse,det er ikke mulig å løpe ut et fall i nærmere 30 km/t og det blir nå innvestert i nytt beskyttelses utstyr.

Dusseldorf marathon ble i 2010 unnagjørt av Jan Logemann fra tyskland , på tiden 1,25,15 så hastightes potensialet er absolut tilstede.

 

Jeg ble imidlertid ikke helt fortrolig med å treffe gear knappen og løsningen ble å kjøpe sko tilsvarende alle de profilerte rytterne i utlandet.  

Sko til enhjul gearing -Fiveten karver. 

I utgangspunktet en ordentlig sykkelsko laget for downhill på 2 hjul , fordi den er dønn stiv i sålen og har ankel beskyttelse på innsiden så fungerer den utmerket til gearing på enhjuling også.

Første turen med de nye skoene gå en treff prosent på gear skift tilnærmet 100% , nå er utstyret komplett så da gjenstår det bare trening, trenig og atter trening.

 

-Våre Unicycler

 

 

 

 

Linker til sider:

 

Styrkeprøven

 

Geilo24

 

Unicon 16

 

Leverandører

solocyclist.net © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use