SOLO Langdistanse unicycle club

 

 

 

  Hovedsiden:  

 

                         GUNI PÅ VILLE VEIER      

 

 

Det har lenge vært fristende å prøve gir hjulet i en løype med moderat grusdekke med tanke på Fredagsbirken og Geilo24 , så da snø å kuldegrader var borte ble hjulene tatt med til fjells.

Begge hjulene skulle få kjørt seg noen runder i traseen til Geilo24 og først ute var 36”guni.

Guni ble utstyrt med 137 krank fordi det ikke under noen omstendighet vil være aktuelt å kjøre Geilo24 på 150 i år igjen, en 150 krank gir alt for høy kadens på så mange mil.

137 krank på en 36” er derimot en god allround lengde men på gira enhjuling virker det litt tyngre å tråkke. Jeg antar at dette kommer av tannhjul og gir systemet i navet som lager noe motstand i tillegg så er hjulet ca 2,5 kilo tyngre enn den uten gir. Til tross for dette gikk guni,n bra i lav gir og hastigheten på flatene var på akseptable 23 km/t. I høygir begynte det derimot å skje ting ,det er en mengde hjulspor og små dumper i veien som krysses hele tiden. Ved kjøring med standard 36” er det ikke noe problem å hoppe over eller la hjulet ”sluke”ujevnhetene men med gira enhjuling og 33km/t så er det ikke mulig å utføre dette. Resultatet ble derfor en katapult utskyting som enhver jagerfly pilot ville misunt meg.

Skulle jeg unngått dette så måtte jeg ha giret ned til lavgir før dumpene men det ville resultert i at jeg mistet alt for mye fart og er derfor ikke hensiktsmessig.

 

 

Ustedalsfjorden Rundt.

 

Jeg byttet hjul etter 2 runder og prøvde da standard 36” med 125 krank. Denne kombinasjonen virket faktisk litt lettere å trå en Guni med 137. Sannsynlig vis pga lavere vekt. 125 krank benyttes stort sett mest på vei eller flatt terreng . men fordi det ikke er store høyde forskjellen i løypa så fungerte dette bra. Det var ikke noe problem å bremse ned før dumper og ujevnheter slik at de kunne passeres i kontrollerbar hastighet. Og det var heller ikke noe problem å øke farten etter at de var passert.

 

Etter 2 runder på gir hjul og 3 runder på standard er konklusjonen klar:

 

36”Guni hører hjemme på asfalt eller slådda grusvei,

36” standard hører hjemme hvor som helst.

 

   

-Våre Unicycler

 

 

 

 

Linker til sider:

 

Styrkeprøven

 

Geilo24

 

Unicon 16

 

Leverandører

solocyclist.net © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use