SOLO Langdistanse unicycle club

 

 

 

  Hovedsiden:  

Styrkeprøven (Eidsvoll- Oslo) ble gjennomført i strålende vær og helt optimale forhold.

Opprinnelig var planen å sette ny rekord på distansen med Gir sykkelen men jeg tok ikke sjansen på å skade meg ved velt eller bomgiring 1 uke før neste ritt ,så jeg valgte derfor å bruke rittet som en gjenomkjøring / utstyrstest.

 

I 2009 benyttet jeg qu-ax sykkelen med 150 mm krankarmer og TA dekk ,men jeg ville nå forsøke med KH sykkelen 137 mm krankarmer og Nightrider dekk dette fordi det var den sykkelen som skulle benyttes i Geilo24.

 

Jeg oppdaget fort en av de største forskjellene ved skifte av sykkel.  

Nightrider dekket som er et kombidekk for off-road og asfalt , ruller definitivt ikke like godt som TA dekket, gummien er mykere og kryss-sporene gjør også sitt til at rullemotstanden er en del større.

En positiv effekt av utstyrsbyttet var at krankarmer på 137mm gjorde at hastigheten i starten ble høyere enn forrige gang (23 km/t) men spørsmålet var om det ville være mulig å holde den hastigheten gjennom hele rittet.

 

Snittfarten til Kløfta ble på akseptable 22 km/t og alt utstyret virket perfekt , og i bakken opp mot Skedsmokorset tok jeg igjen flere 2 hjulinger en forrige gang og det har sammenheng med redusert lengde på krankarmen slik at farten ble høyere.

Men de korte krankarmene gjorde også sitt til at pulsen ble høyere en ønskelig og jeg fikk svi for dette litt senere.

Pulsen kom rett og slett ikke ned på normalt nivå før neste bakke (Djupdalen på E6) og når jeg kom på toppen var jeg så kjørt at jeg nesten så dobbelt.

Resten av løpet frem til Økern gikk uten store problemer men jeg har lært ett og annet om maks puls.

Snitt fart = 18,81 km/t

Effektiv tid= 3 timer 32 minutter  

 

Rett før målgang ved Økern

 

 

 

 

 

 

-Våre Unicycler

 

 

 

 

Linker til sider:

 

Styrkeprøven

 

Geilo24

 

Unicon 16

 

Leverandører

solocyclist.net © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use