SOLO Langdistanse unicycle club

 

 

 

  Hovedsiden:  

Styrkeprøven Eidsvoll -Oslo 2009

Den første sesongen 2008 ble det avansert raskt fra 20" til 29" hjul og i september ble den første 36" enhjulingen innkjøpt (Qu-Ax) med brems.

Sykelen var ikke mere enn testkjørt før neste sesongs mål var definert:Styrkeprøven  Eidsvoll - Oslo.

Vinteren ble brukt til balansetrening og lesing om langdistanse enhjulsykling på nettet og da kalenderen viste 1 april var hjulet på veien.

Gleden ble imilertid kortvarig da det viste seg at noe var alvorlig galt med hjulet,og det ble avtalt et møte med Dr.Unijuul.

Det er desverre et faktum at de fleste fabrikkbygde hjul ikke helt holder  mål og det var påkrevet med både retting og eike stramming. 

Etter dette var ikke hjulet til å kjenne igjen å det ble syklet både sent og tidlig.

Kvelden før rittet kjørt jeg gjenom løypa med bil og prøvd å merke meg hvor det var bakker og andre utfordringer.Løypa så grei ut uten de helt store utfordringene men jeg valgte likevell å sette på 150 mm krankarmer ,fordi jeg regnet med at bakken fra Olavsgård til Karihaugen ville bli seig.

 

Det var en meget spendt solo-syklist som stillte til start på Eidsvoll .

Jeg hadde meldt meg på i klassen som startet sist med estimert tid på over 3 timer.

Da starten gikk var det egentlig bare å finne balansen å tråkke til. Det var tjukt av publikum langs løypa og mange festlige komentarer .

Jeg ankom matstasjonen på Kløfta uten problemer av noen art og drikkesekken ble fyllt til randen.

Da jeg forlot Kløfta var jeg full av pågangsmot og ny energi (noe som skulle bli godt å ha)av en eller annen grunn så hadde jeg ikke festet meg nevneverdig ved bakken fra Kløfta til Skedsmokorset men det var en av de lengste bakkene jeg hadde møtt ,den er egentlig ikke så bratt men den er lang og stiger uavbrutt.

I tillegg så svinger den slik at det ikke er mulig å se toppen ,dette gjorde det vanskelig å porsjonere kreftene riktig på vei opp og da jeg endelig var på toppen var melkesyre nivået godtover skyggen på sykkelhjelmen. Fra Skedsmokorset fulgte det en lang bakke ned mot Olavsgård hotel og her var det godt å ha brems.

Det var bare å la sykelen trille nedover og  holde den igjen på bremsen dette gjorde at beina fikk en liten pause.Bakken fra Olavsgård til Karihaugen var ingen utfordring i dethele tatt.

Det gikk i jevnt driv oppover og jeg tok igjen flere medsyklister på 2 hjul , men de innhentet meg raskt igjen på toppen. Vell oppe på toppen var det østre-akervei bort til Økern og målgang ved Løren ishall,

slutttiden ble 3 timer og 18 minutter noe jeg var godt fornøyd med i mitt første langdistanse ritt.

Opp bakken mellom Kløfta og Skedsmokorset

 

-Våre Unicycler

 

 

 

 

Linker til sider:

 

Styrkeprøven

 

Geilo24

 

Unicon 16

 

Leverandører

solocyclist.net © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use