SOLO Langdistanse unicycle club

 

 

 

  Hovedsiden:  

Geilo24

 

Helgen 2-3 juli ble Geilo24 arrangert for 5 gang og Solo langdistanse unicycle Club var påmeldt for 2 gang , målet var å tangere distansen fra i fjor.

Et av de store spørsmålene var om det ville slutte å regne for en gangs skyld denne sommeren.

I likhet med i fjor satte vi opp telt i målområde men i år var iglo teltet byttet ut med Lavo og liggeunderlaget var erstattet med feltsenger.

 

 

 

 

Rådslagning med støtte- apparatet før start.

 

Da starten gikk så hadde det faktisk sluttet å regne så utsiktene til gode forhold var absolutt tilstede , jeg la ut fra start som sistemann og var ved godt mot.

En av de første utfordringene i løypa er en bakke som svinger svakt mot venstre og har grus dekke.

I fjor måtte jeg trille opp denne ved flere anledninger men i år syklet jeg den opp, det har helt klart hjulpet å få nytt hjul som er vesentlig stivere en de fabrikkbygde og å byttet slange til en lettere modell.

Den neste utfordringen i løypa er et lite parti med sti som ender ut i en slak skrånende myr , vi var blitt oppfordret av speaker om å holde oss på brua som var blitt lagt der fordi det var så bløtt at vi ville synke ned til kranken om vi kjørte utenfor.

Her var det så sleipt og glatt så da jeg falt av ved inngangen til brua så valgte jeg å trille over .

Etter myra gikk løypa på grus og asfalt fram til Tuftebrua , underlaget var relativt bra men noe sugende.

 

Fra Tuftebrua gikk løypa slakt oppover før det gikk over i utforkjøring, derfra ble underlaget dårligere og dårligere og på flatene etter var det dype hjulspor, stein og hullete dekke, deler av veien var også sperret av da den av tatt av vannet.

 

 

 

Over rekkverket her .....  

 

 

  

så havner en her

 

 

I denne delen gjaldt det virkelig å være på forskudd med sporvalget slik at en ikke kjørte seg inn på et blindspor eller umulige partier.

 

Jeg kjørte 2 runder før jeg ga beskjed til støtteapparatet at jeg kunne trenge litt energi , de møtte meg midtveis i runde nr 3 og jeg ble servert en iskald vørterøl og kokte egg , dette ga nye krefter og jeg kjørte 2 runder til.  

Etter det var det på tide med en lengre pause og påfyll av mer energi i start / målområde.

 

 

 

 

Inn til lunsj

 

En veldig hyggelig del av Geilo 24 er det sosiale som skjer i start/målområde, her spise å hviles det samtidig som antall runder telles og taktikk legges.

 

Videre taktikk ble lagt og jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle sykle i de mørkeste timene , dette er den tiden da alle på 2 hjul virkelig kjører hardt og jeg ville nødig være i veien for dem.

Jeg syklet 9 runder før jeg dusjet og fant soveposen kl 24:15, jeg la meg med sykkel tøyet på og støttebandasjer på anklene slik at jeg ikke skulle våkne opp med hovne ankler.

 

Kl 03:15 stakk jeg hode ut av teltet bare for å konstatere at det regnet (noe det hadde gjort hele natten) det var i tillegg tung tåke og temperaturen var 6 grader, nå var det ikke mye fristende å krabbe ut av en varm sovepose.

Jeg kom meg ut av teltet , tok en kopp kaffe og noen brødskiver .

Fremdeles i halv-ørska ble jeg påspandert en Red-bull av en annen deltager og jeg kjente energien komme tilbake, men da jeg tok på meg sykkelhjelmen og kjente kaldt vann/svette fra paddingen renne nedover panne og nakke føltes det som tortur.

 

Kl 04:15 var jeg i sadelen igjen.

Legg musklene var nå så kjørt at jeg ikke klarte å sykle den første bakken opp og myra som tidligere var litt klinete var nå et gjørmehav, stort sett alle steder som ikke hadde grus eller asfalt dekke var nå gjørmete og glatte.  

På grusveiene var det flere store vanndammer, problemet med en vanndam er at det ikke er mulig å vite hva som befinner seg i vannet, det kan være hull, stein eller røtter så kjøring i vanndammer krever derfor stor konsentrasjon.

 

 

 

 

Været siste 12 timene

 

 

Smaken av sykkelsadel i baken begynte å melde seg og jeg var nå så sliten at det var vanskelig å få opp pulsen.

Det ble nå klart at å sykle flere runder en i fjor ikke ville være mulig, rundetidene var nå på ca 1time og 20 min.

Jeg kjørte 2 runder og stoppet for frokost

Etter frokost syklet jeg 2 runder til slik at jeg kom på 13 runder totalt, dette er samme antall runder som i fjor.

Distansen ble imidlertid 180 km ,dette kommer trolig av at jeg måtte benytte hele veien og svinge mye mer enn i fjor, dette tilsvarer litt i overkant av 64 000 runder med pedalene.

Totalt brukte jeg 10820 kcal på rittet så det gjelder å tilføre mat og energi ofte.

Når det gjelder restitusjon så brukte jeg 14 dager på å få rittet ut av kroppen.

 

I fjor fikk jeg problemer med opphovning av anklene de siste rundene, dette var ikke noe problem i år så det hjalp tydeligvis å sove med støttebandasjer på anklene.

Pga løypeforholdene rangerer jeg Geilo24 2011 på førsteplass når det gjelder enhjuls prestasjoner.

Det er nok mulig å sykle flere runder i dette rittet men det vil kreve optimale forhold slik at kjøring om natta er mulig, i tillegg må det nok kjøres på kortere krank i hele eller deler av rittet slik at snitthastigheten økes.

Det er usikkert om det blir deltagelse til neste år da restitusjonstiden og Unicon 16 (VM for enhjulsykkel) vil komme tett på hverandre.

 

 

 

Da var det over :

13 runder,180 km ,ca 64 000 runder på pedalene. 

 

 

Jeg vil takke følgende for hjelp og støtte:

 

Mona ,Tobias og Fatter for flott oppbacking under hele rittet.

Ramo v/Geir for de beste sykkelshortsene i hele verden.

Geilo idrettslag og alle deres frivillige for et fantastisk arrangement.

Jarotech as for sponsor støtte.

Alle som heiet meg frem døgnet igjenom.  

 

 

 

 

 

 

-Våre Unicycler

 

 

 

 

Linker til sider:

 

Styrkeprøven

 

Geilo24

 

Unicon 16

 

Leverandører

solocyclist.net © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use