SOLO Langdistanse unicycle club

 

 

 

  Hovedsiden:  

Geilo 24 Juli 2010

I helgen 3-4 Juli ble Geilo24 arrangert,dette er et 24-timers sykkelritt som  kort og godt går ut på å sykkle så mange 14 km runder som man orker på 24 timer.

I liket med Styrkeprøven fra i fjor så var det langt mellom enhjulsyklistene som hadde meldt seg på.

 Transport til fjells.

Starten på rittet er av Le-Mans typen dvs.syklene ligger på start og rytterne står noen hundre meter unna, når startskuddet går så er det førstemann til sin sykkel og ut i løypa.

 Le Mans start.

Løypa startet med en liten bakke før den gikk over på asfalt, litt myr og kjerrevei. Løypa var ikke veldig teknisk men  hadde sine utfordringer da den ble ganske slitt i endel partier etterhvert som rytterne passerte.  

Da starten gikk tok jeg det rolig fordi jeg regnet med at jeg ville være den rytteren med absolutt lavest hastighet .

Jeg merket fort at dette var en av de dagene da alt stemte, sykkelen var riktig justert,den nye sykkel buksa virket ,været var fint og det mentale batteriet var toppet. Fordi alt virket så bra  tok jeg 3 runder før jeg gikk av sykkelen for en matbit , mat og drikke ble servert i start/mål sonen flere ganger  i løpet av døgnet. Utenom den faste serveringen fikk jeg god hjelp av familien som langet kokte egg og vørterøl under hele rittet. 

 Vørterøl og kokte egg pause.

 

Dagen gikk og rundene ble flere, løypa holdt utrolig bra til tross for et kraftig regnskyll ved 16 tiden.

Ved 23 tiden bestemte jeg meg for å ta noen timers pause fordi jeg vurderte det som harakiri å sykkle i de mørkeste timene , i tillegg så lå jeg godt ann i forhold til å passere 100 miles i løpet av 24 timer.

Klokka 02.30 var det på tide å tenke sykel igjen og jeg fikk dagens største overraskelse,fordi jeg hadde vilt uten noen form for restitusjons-strømper eller støttebandasjer så hadde anklene hovnet opp og lignet nå på forvokste bordtennisballer .

Heldigvis så hemmet det ikke sykklingen men det  å gå var nesten umulig.Så etter en liten matbit så var det ut i løypa igjen.

 Morgenstemning ved Fekjo kl 04.00

Da første runde etter vilepausen var gjenomført merket jeg hva det vil si å delta i 24timers ritt,en ting er den mentale biten som må jobbes med men det dukker opp stadig nye steder i kroppen som sier at nå er det nok.Jeg fikk tendenser til at fremre lårmuskel låste seg i selv den minste oppoverbakke og den siste runden gikk på en blanding av trass og autopilot.

Men takket være et stort lager av sykkelbukser fra Scott så slapp jeg ihvertfall plager med gnagsår.  

 Ut på siste runden

Jeg hadde til slutt sykklet 13 runder og brukt 23 timer og  17 minutter og sykkel computeren viste 175 km.

Etter denne kraft annstrengelsen ble det ikke sykklet enhjuling på 14 dager.

 

Men det er ikke utenkelig at solo langdistanse unicycleclub  stiller til start neste år også.

 

 

Unicycle camp.

 

 

 

 

 

 

 

 

-Våre Unicycler

 

 

 

 

Linker til sider:

 

Styrkeprøven

 

Geilo24

 

Unicon 16

 

Leverandører

solocyclist.net © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use